windmill

Er is geen klassiek onderscheid meer tussen werkgever en werknemer.

Je blijft niet bij een organisatie voor de arbeidsvoorwaarden maar omdat je het naar je zin hebt. Je werkt hard omdat je gemotiveerd bent om de klus te klaren en niet om de winst van de organisatie te optimaliseren.

Hoe leuk werken ook kan zijn, ontspanning en rust is nodig om op korte en lange termijn te blijven functioneren in onze veeleisende maatschappij. Ook de gezinssamenstelling wordt steeds complexer. Er is daarom geen plaats meer voor het traditionele verschil tussen werk en niet werk. In feite is het begrip werk achterhaald. Je zet je met plezier in voor een bepaald doel, en soms betaalt dat goed en soms betaalt dat minder goed.

Het groeien in kwaliteit en capaciteit van medewerkers wordt niet meer verzorgd en gestuurd door bedrijven. Employability is steeds meer een eis aan de medewerkers, en bedrijven geven alleen nog de mogelijkheden aan. Als je zelf in staat bent om je kennis en kunde te blijven uitbreiden en optimalizeren is de basis om werknemer te blijven niet langer meer aanwezig.

In het aanhalen van de global village wordt vaak vergeten dat het dorp zich niet in dezelfde tijdzone bevindt. Communiceren met de andere kant van de aardbol kan een werkritme veroorzaken die niet overeenkomt met een nine to five mentaliteit. Daarom heeft Architome geen voorgeschreven werktijden en locaties.
© 2008 Architome                 Disclaimer